Правителството на Мексико в неделя увеличи усилията си да изправи засегнатия крайбрежен

...
Правителството на Мексико в неделя увеличи усилията си да изправи засегнатия крайбрежен
Коментари Харесай

Армията въвежда ред в опустошения от ураган Акапулко

Правителството на Мексико в неделя увеличи усилията си да изправи засегнатия крайбрежен град Акапулко на крайници, до момента в който броят на починалите и изчезналите от рекордно мощния вихър, който опустоши емблематичния морски курорт, продължава да пораства, предава Ройтерс.

като стихия от категория 5 в сряда, разрушавайки домове, хотели и бизнеси с ветрове със скорост от 260 км/ч, които прекъснаха електропроводи и връзки, оставяйки града с близо 900 000 поданици изолиран от всички страни.

След бедствието, защото храната, водата и бензинът не доближават след разрушенията, породени от Отис, лишили живота на минимум 48 души, като шестима към момента са в неопределеност .

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели, че по-голямата част от неговия кабинет към този момент е във или се е насочил към Акапулко, където и самият дойде по-късно в неделя, с цел да управлява напъните за възобновяване, до момента в който хиляди бойци и служители на реда охраняват реда в града.

" Ще надигнем Акапулко на крайници, като стартираме от хората ", сподели той във видеообръщение в обществените медии.

Размерът на вредите може да доближи до 15 милиарда $ съгласно оценки, а Лопес Обрадор сподели, че министрите на финансите и стопанската система ще отидат в Акапулко в понеделник. Той предложения и шефа на мексиканската централна банка да отиде там.

Жителите на наводнените региони подлагаха на критика неналичието на помощ от държавното управление. Мнозина се затрудняват да намерят храна и вода.

Мексико изпрати към 17 000 военни, с цел да пазят реда и да оказват помощ за разпределянето на тоновете храна и хранителни запаси в Акапулко.

Усилията за почистване евентуално ще лишават време и държавното управление в настояща информация в неделя съобщи, че Отис е развалил 273 844 домове в щата Гереро - най-много в Акапулко .

Губернаторът на Гереро Евелин Салгадо сподели, че електричеството е възобновено в 58% от Акапулко и че чиновниците са посетили 10 000 фамилии в региона, с цел да оценят вредите.

Лопес Обрадор сподели, че чака електричеството да бъде изцяло възобновено в града до вторник.

Министърът на защитата Луис Кресенсио Сандовал сподели, че към 5000 членове на Националната армия ще бъдат ситуирани в града и че въоръжените сили поемат контрола над бензиностанциите.
 39 са жертвите на урагана Отис в Мексико
39 са жертвите на урагана Отис в Мексико

Президентът упрекна в опити за пресилване и политически дивиденти, макар големите опустошения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР